Ferratum Bank

Ferratum Bank
Ferratum Bank Smålån
Ferratum Bank
« Lån fra 1.000,- til 20.000,-

Ferratum Bank tilbyr et såkalt smålån. Når man trenger forbrukslån, så kan man velge mellom tilbydere av smålån eller ordinære forbrukslån. Forskjellen mellom disse er lånebeløp og tilbakebetalingstid, og dermed til en viss grad også pris. Smålån skiller seg ut ved at hensikten med disse i hovedsak har vært at man har hatt behov for rask utbetaling, gjerne på dagen. For å tilby dette kan man hos tilbydere av smålån oppleve at rentene er en del høyere enn hos andre tilbydere. Man kan i hovedsak få lån fra 1000kr til 20000kr hos Ferratum Bank, og dette kan enten være i form av et lån som utbetales når lånesøknaden er innvilget, eller det kan være i form av en kredittgrense på inntil 20000kr.

Informasjonen på nettsidene deres kan være noe misvisende i forhold til gebyrer og tilbakebetaling. Det er derfor viktig å lese nøye gjennom betingelser i forhold til et eventuelt tilbud før man benytter seg av det hvor man merker seg eventuelle gebyrer og rentesatser. Deres Ekspresskreditt er på maksimalt 6000kr og betales tilbake innen 45 dager, mens deres fleksikreditt er en kredittgrense på inntil 20000kr som er gebyrfri de første 30 dagene etter det første uttaket. Ekspresskreditten er fri for etableringsgebyr. Dette betyr ikke at du slipper gebyrer etter dette, men at du også betaler relativt høye gebyrer for hver innbetaling.

Ferratum reklamerer med en minimumsrente på 8,5%, men effektiv rente blir vesentlig høyere enn dette. I henhold til betingelser pålagt for å tilby finanstjenester i Norge, så har de tatt med et regneeksempel på første siden på nettsidene deres. Denne referer til at man kan forvente 258,02% effektiv rente med et lån på 20000 kr i 12 måneder. Selv om tallene de presenterer med dette tallet ikke gir dette som resultat, så er dette en indikasjon på prisen for å låne penger hos Ferratum. Ferratum Bank oppgir en adresse på Malta som sin firma-adresse, men du vil ellers finner opplysninger på nettsidene som indikerer at de har deres hovedkontor i Helsinki, Finland.


Betingelser for lån hos Ferratum Bank

Ferratum har satt en del betingelser for at du skal få låne penger hos dem. Disse betingelsene er at du har fylt 21 år og har en Norsk adresse. Du må ha en registrert ligning, ingen betalingsanmerkninger og et norsk telefonnummer. Disse betingelsene er stort sett de samme hos alle tilbydere av forbrukslån. Aldersgrensen settes slik at man juridisk skal kunne kreve inn eventuelle ubetalte krav, og for å ha en lavere statistisk sjanse for at du velger å misligholde lånet du har hos dem. Noen betingelser benytter de også for at du praktisk skal kunne benytte deg av deres tjenester, som er 100% nettbasert. Derfor må du ha et norsk telefonnummer og BankID.

Siste forbrukerinformasjonen fra bloggen

Forbrukskreditt i 2018

Forbrukskreditt i 2018

Vi forteller deg hva som er nytt, og hvilke endringer du kan forvente å se i Norge for forbrukslån og kredittkort.

Lån og kredittkort på ferie

Lån og kredittkort på ferie

Ved hjelp av forbrukslån og kredittkort kan mange endelig få muligheten til å ta ferieturen de har ...

Hvordan fungerer refinansiering?

Hvordan fungerer refinansiering

Når du skal refinansiere, så tar du opp et nytt forbrukslån for å betale ned den gamle gjelden din ...