Forbrukerinformasjon

Blogg / artikler

Forbrukskreditt i 2018

NORFinance.no forteller deg hva som er nytt, og hvilke endringer du kan forvente å se i Norge for forbrukslån og kredittkort. 2018 innebærer endringer i kredittkortmarkedet. Endringene som innføres er i hovedsak i forbrukernes interesse, og samtidig ønsker regjering og Storting mer regulering av kredittmarkedet av samme grunn.

Lån og kredittkort på ferie

Ved hjelp av forbrukslån eller kredittkort kan mange endelig få muligheten til å ta ferieturen de har drømt om. Det er også flere fordeler ved å ha med et kredittkort på ferieturen. Blant disse er at mange kredittkort inkluderer reiseforsikring når hele eller deler av reisen bestilles med kortet.

Hvordan fungerer refinansiering

Når du skal refinansiere, så tar du opp et nytt forbrukslån for å betale ned den gamle gjelden din, som ofte er i form av kredittkort og dyre smålån. Det er viktig at du bruker hele den nye lånesummen på å betale ned gjelden, slik at du ikke opparbeider deg unødvendig mer gjeld. Lenger ned i artikkelen skal vi se på et konkret eksempel på hvor mye du kan spare ved refinansiering.

Hva er et kredittkort

Har du enda ikke skaffet deg ditt første kredittkort? I så fall er det noe du bør gjøre snarest. For selv om de fleste nordmenn har et kredittkort i lommeboka, så vet de færreste om de mange moderne fordelene som ligger i et slikt kort. Det har gått fra å være et tilsynelatende vanlig kort der man kunne handle med bankens penger, til å forbli en bonusytelse av de sjeldne.

Gjeldsproblemer til Nordmenn

Er du en av de som sitter med både boliglån, billån og kanskje et eller to forbrukslån? I så fall er du ikke alene – stadig flere tall forteller om gjeldsproblemene til nordmenn. Det er riktignok svært skummelt å skjære alle over en kam, ettersom det er fullt mulig å ha mye gjeld uten at det nødvendigvis må være et problem. Det er dog ikke tilfellet for mange, og takket være gjeld må mange slite med en trang, økonomisk hverdag.

Risiko forbundet med forbrukslån

Alle typer lån er forbundet med en viss risiko, med mindre man kan låne fra venner og familie. Alle er dessverre ikke i en slik situasjon, og må som de fleste av oss vende snuten mot banken når det skal lånes penger. Enten det er snakk om et boliglån eller et lån uten sikkerhet, så er det alltid en risiko at du skal miste inntekten din eller at renten skal forandre seg slik at du ikke klarer å betale det du skylder.

Forbrukslån til refinansiering

Refinansiering er et konsept som stadig flere nordmenn benytter. I de fleste tilfeller er det snakk om å skaffe seg et billigere lån enn hva man har i dag, men i mange tilfeller er det også noen som bruker refinansiering for å komme seg ut av en gjeldsknipe. Og det er slettes ikke dumt – tvert imot så er refinansiering via et forbrukslån noe av det lureste man kan gjøre dersom man har opparbeidet seg dyrt gjeld i form av smålån eller kredittkort, eller kanskje en enda dyrere...

Lånetips

Det første du må tenke på er – kan jeg ta dette lånet? For selv om banken innvilger søknaden din, er det du som kjenner økonomien din best. Bruk vår lånekalkulator på nett og finn ut hvor mye et slikt forbrukslån vil påvirke privatøkonomien din. Husk; det er ingen skam å snu!

Videre er ærligheten mot banken en viktig faktor. Det er ikke noen vits i å lyve...

Billige forbrukslån

Dermed kan du jo spørre – hvordan i alle dager skal jeg da finne et billig forbrukslån, når renten er nesten fem ganger så stor som ved et boliglån? Først og fremst må vi da avsløre årsaken til at forbrukslån er relativt dyrere. Det kommer rett og slett av at dette er en lånetype som er uten sikkerhet – som betyr at banken ikke har noen verdi/garanti å hente dersom du skulle misligholde lånet. Ved et boliglån så krever de egenkapital og pant i boligen, og da har de sin sikkerhet.