Ved hjelp av forbrukslån eller kredittkort kan mange endelig få muligheten til å ta ferieturen de har drømt om. Det er også flere fordeler ved å ha med et kredittkort på ferieturen. Blant disse er at mange kredittkort inkluderer reiseforsikring når hele eller deler av reisen bestilles med kortet.

Forbrukslån for ferie

Ved å ta opp et forbrukslån for ferien kan man mange endelig få råd til den turen de lenge har drømt om. For eksempel kan bryllupsreisen bli en tur utenom det vanlige i stedet for den samme turen til Gran Canaria som man kanskje ellers tar en gang i året. Man kan benytte et lån på flere måter. Ofte krever flere reiser at man betaler mye av reisen i forkant av turen. Da kan det være en stor fordel å ta opp et forbrukslån for å dekke forskuddsbetalingen for så å betale ned lånet når feriepengene er på plass. Men det er også mange som finansierer hele turen med et lån på dagen. Turen blir noe dyrere når man betaler med forbrukslån da man da betaler renter og gebyrer på lånet i tillegg til turen. Lånet skal også betales tilbake. Vær sikker på at du har råd til avdragene du må betale inn etter turen. Og det er lurt å beregne å ha betalt ned lånet før neste ferie står for døren.

Kredittkort for ferietur

Kredittkort på ferie

Det kan også i flere tilfeller være praktisk å bruke kredittkort for ferieturen. Det kan være veldig praktisk å betale eventuelle forskuddsinnbetalinger med kredittkort. Flere kortleverandører tilbyr at man kan benytte kortet rentefritt så sant utestående beløp betales inn når fakturaen kommer. I tillegg får man også med mange kredittkort inkludert reiseforsikring når turen betales med kortet. Det kreves gjerne at man da betaler for eksempel halvparten av reise og opphold med kortet. Det man må huske på når man betaler reisen med kredittkort, er at om du ikke betaler inn hele beløpet når fakturaen kommer, så får man ganske høye renter. I så tilfelle er det bedre med et forbrukslån som koster en god del mindre.

Kredittkort som reserve

Men det er alltid bra å ha et kredittkort som reserveløsning med på turen. Skulle det skje at ditt VISA kort blir ødelagt eller du mister det, du mister kontanter eller annet du har med deg, eller det blir noe rot med reservasjonen på hotellet, er det lurt å ha en reserveløsning. Om man opplever at hotellreservasjonen ikke er registrert når man kommer frem, og at hotellet i tillegg er fullbooket, er det ikke helt sikkert at man får løst det økonomiske rundt dette før man kommer hjem, og da kan det bli nødvendig å betale for et nytt hotell. Kredittkortet kommer da godt med. Mange kredittkort gir også god beskyttelse mot svindel og tyveri. Om man får problemer med å få refundert innbetalte penger for et hotell hvor reservasjonen var rotet bort og de ikke hadde noe info om betalingen din, så kan kredittkortselskapet ditt hjelpe med å kansellere betalingen. I tilfeller av tyverier og uautorisert bruk får man som oftest enkelt fjernet belastninger på kortet etter at kortet ble stjålet eller om noen har klart å få tak i kortopplysningene. Med et kort som er knyttet mot kontoen din, er dette ofte noe mer komplisert og pengene vil da være borte fra kontoen mens du venter på at det skal løse seg.

Reiseforsikring

Som nevnt, får du også ofte inkludert reiseforsikring om du benytter kredittkort for ferien din. Det er jo en ekstra kostnad spart. Det er alltid lurt å ha en reiseforsikring. I land utenfor Europa er ikke helsekostnader dekket som vi er vant med, og selv i Europa er vi ikke like bra dekket som hjemme. Reiseforsikringen er god å ha om vi trenger behandling for et eller annet mens vi er på ferie, og du har også en ekstra sikkerhet om bagasjen din forsvinner.

Det viktigste å huske på når man benytter forbrukslån eller kredittkort for ferien, er at det koster gjerne litt mer på grunn av renter og gebyrer, men kostnader vi slipper på grunn av inkludert reiseforsikring, veier opp for noe av dette. Vi må alltid huske på at det skal betales tilbake.