Refinansiering er et konsept som stadig flere nordmenn benytter. I de fleste tilfeller er det snakk om å skaffe seg et billigere lån enn hva man har i dag, men i mange tilfeller er det også noen som bruker refinansiering for å komme seg ut av en gjeldsknipe. Og det er slettes ikke dumt – tvert imot så er refinansiering via et forbrukslån noe av det lureste man kan gjøre dersom man har opparbeidet seg dyrt gjeld i form av smålån eller kredittkort, eller kanskje en enda dyrere kombinasjon av begge.

Det er ingen tvil om at refinansiering vil være lurt, enten man skal refinansiere et lån man driver å betaler ned på uten problemer, eller fordi man sliter med å behandle gjelden. Generelt sett så vil man ved å refinansiering kunne spare flere tusenlapper i året. Det man gjør er å søke om et nytt forbrukslån til refinansiering, som man bruker på å betale ned den gamle gjelden. Det finnes mange norske banker som tilbyr dette, så lenge man tar tidlig tak i problemene. Les videre for å finne ut hvordan du kan søke om et forbrukslån til refinansiering.

Slik refinansierer du ved forbrukslån

Vi skal nå gå igjennom to aktuelle scenarioer. Det første er en person som har opparbeidet seg en gjeld på 160 000 kroner gjennom smålån, SMS-lån og flere kredittkort. Denne gjelden er svindyr, ettersom renten på slike lån er kjent for å være svært høy. På enkelte av lånene betaler man over 30 prosent i renter – altså blodpris! Da er det ikke rart at man sliter med å bli kvitt gjelden, ettersom mesteparten av pengene går til disse kostnadene. Men ved å finne frem riktig forbrukslån hos en god bank, så kan man få denne gjelden refinansiert og bli gjeldfri langt raskere enn dersom man ikke hadde gjort det.

Det man da gjør, er å søke om et forbrukslån til refinansiering. De fleste banker som tilbyr slike lån lar deg bruke det på refinansiering, og kan samtidig da gi deg noen ekstra gunstige betingelser. Du tar opp et nytt lån på 160 000 kroner og bruker hele summen på å bli kvitt med dine gamle kreditorer. Fremover nå vil du kun ha en enkelt kreditor å forholde deg til, som samtidig har en lav rente. I mange tilfeller vil kostnadene til banken nå være redusert med 50 prosent eller mer. Disse pengene kan du bruke på å betale avdrag, slik at du faktisk har et mål i sikte om å bli gjeldfri.

Forbrukslån til refinansiering kan også gjelde dersom du fikk en dårlig deal hos banken den første gangen søkte du om lån. Kanskje har du blitt et par år eldre og fått bedre inntekt, slik at du fortjener en bedre avtale. For når det gjelder forbrukslån, så fastsettes renten individuelt etter søkeren, og på det tidspunktet du søker. Den endrer seg ikke automatisk, selv om din økonomiske situasjon gjør det. Derfor kan det lønne seg å søke om forbrukslån til refinansiering hos en ny bank, eller høre om den samme banken er villig til å gi deg en bedre rente dersom du ikke bytter over til en annen bank.

Hva skal til for å refinansiere?

Refinansiering Hvis du ble godkjent når du søkte om forbrukslån eller kredittkort, så blir du sannsynligvis også godkjent når du søker om lån til refinansiering. Det eneste som er viktig å legge merke til, er at man må ta tak i problemene på et tidlig stadium. Dette fordi at da ser banken at du faktisk har betalt for deg med den gjelden du har hatt, selv om det har vært vanskelig. Samtidig vil de færreste banker godkjenne en søknad fra en som har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker på seg, slik at det er viktig å refinansiere så snart man merker at det er behov for det.

Har man unngått slike situasjoner, så er sjansen stor for at banken godkjenner søknaden din om forbrukslån til refinansiering. Da vet banken at du har klart å beherske den gjelden du hadde, som var på nøyaktig samme sum, samtidig som du nå skal betale mye mindre i renter og gebyrer, og faktisk skulle det bli enda enklere for det å behandle det nye lånet.

Slik søker du om forbrukslån til refinansiering

Det er ingen komplisert sak å søke om forbrukslån til refinansiering. Du gjør det på akkurat samme måte som når du søker om et vanlig forbrukslån. Du går simpelthen inn på nettsiden til banken du ønsker å søke hos, og fyller inn dine personalia. Hos enkelte banker finnes det en boks som du må hake av dersom du skal bruke lånet til refinansiering (samme søknadsskjema som ved vanlig søknad om forbrukslån), mens andre igjen har et eget skjema. Uansett så er hele prosessen unnagjort på noen få minutter, og mange banker gir deg umiddelbart svar på om du får refinansiere hos dem.

Søke om refinansiering via en låneformidler

Dersom du tror du kommer til å slite med å få gjennomslag hos en enkelt bank, så kan det lønne seg å søke om refinansiering via en låneformidler. Da behøver du bare å fylle ut en enkelt søknad, så tar låneformidleren på seg jobben med å videreformidle søknaden til inntil 10 forskjellige banker. På denne måten kan du også sammenligne de tilbudene du får i retur, slik at du faktisk kan spare enda mer enn hva du ville gjort dersom du bare sendte inn søknaden til en enkelt bank.