Lån uten sikkerhet

Lån uten sikkerhet » Informasjon

Boliglån, billån eller båtlån. Alle disse tre lånetypene er lån der søkeren (du) er nødt til å stille sikkerhet for lånet når du søker. I førstnevntes tilfelle er det vanligste at banken tar pant i boligen din, altså at det egentlig er de som eier den inntil gjelden er innfridd. I tillegg er man nødt til å stille opp med en ganske saftig sum i egenkapital for å i det hele tatt låne penger. Det samme gjelder i ulike former for billån og båtlån. Men hva er da et lån uten sikkerhet?

LoanButler

Jo, markedets eneste lån uten sikkerhet kalles for et forbrukslån. Det er et lån der du står fritt til å disponere pengene akkurat slik du vil, og som samtidig er lett å få tak i. Det faktum at det er et lån uten sikkerhet gjør at man kan søke på bakgrunn av tidligere inntekt og økonomisk situasjon. På denne måten kan altså «de fleste» nordmenn søke om et slikt lån. Men er det egentlig noen god idé? Les videre og se våre vurderinger av de forskjellige lånetilbyderne for å finne ut alt du behøver å vite om et lån uten sikkerhet.

Hvordan fungerer et lån uten sikkerhet?

Den eneste låneformen på det norske markedet som er uten sikkerhet, er et forbrukslån. Først kan vi forklare nærmere hva et slikt lån er. Det er altså et lån der du selv bestemmer hva du vil bruke pengene på – et lån til forbruk. Mest populært er det å søke om slike lån for å bruke på reise, oppussing eller interiør. Som vi nevnte innledningsvis behøver du heller ikke å stille noen form for egenkapital eller pant i eiendom for å søke om lånet, noe som gjør det svært lett tilgjengelig.

Men det faktum at et lån er uten sikkerhet fører også med seg noen ulemper. For eksempel så stiger renten til værs på grunn av bankens store risiko med å tilby slike lån. En vanlig rente vil være på rundt 16 prosent, men den kan være alt fra 7.9 til 25 prosent, avhengig av din personlige inntekt. For der banken har en fast rente på boliglån som gjelder de fleste kundene, så foretar man ved et lån uten sikkerhet en individuell vurdering av hver enkelt søker. Det kan føre til at du som har god økonomi får en rente på 10% hos den samme banken der naboen har et lån med en rente på 16%.

Et lån uten sikkerhet er med andre ord svært gunstig til prosjekter som oppussing eller andre ting som ikke kan vente til man har spart opp. Den største fordelen er altså at det er svært enkelt å søke om, samtidig som det hos de fleste moderne banker går meget kjapt å få utbetalt pengene.

Lån penger uten sikkerhet Din annonse her?

LoanButler.no
Instabank

Topp 11 lån uten sikkerhet

Telefinans - FolkeLånet

Telefinans - FolkeLånet

Helt siden 1985 har Telefinans drevet med lån uten sikkerhet og refinansiering av gjeld, og da er det kanskje naturlig at selskapet fortsatt den dag i dag er en av de mest populære aktørene innenfor nettopp dette.

Instabank - Ny lånetilbyder

Instabank

Denne banken er en av de nyere i Norge. Instabank er godkjent som bank av finanstilsynet og dermed har du trygghet for at banken oppfyller de forpliktelser den skal når det kommer til lån uten sikkerhet.

OPP Finans

Lendo

OPP Finans tilbyr vanlige lån uten sikkerhet med lav rente, men kan også hjelpe deg dersom du behøver å refinansiere gammel gjeld. Det er mange fordeler med å søke forbrukslån hos OPP Finans.

Komplett Bank

Lendo

Komplett Bank har gått rett i strupen på de allerede etablerte aktørene på markedet, og presset betingelsene for sine lån uten sikkerhet til det ytterste. Her kan du søke om å låne inntil hele 400 000 kroner.

LoanButler

loanbutler

Du sender din søknad til Loanbutler og de vil så formidle denne videre til Centum Finans. Du kan på den måten motta opp til 16 tilbud om lån.

Aros Finans

Aros Finans

Aros Finans er en ny tjeneste fra Folkelånet Telefinans som har tilbudt lån i hele 30 år. Denne tjenesten hjelper deg å søke forbrukslån ved bare å fylle ut en søknad for å motta tilbud fra inntil 12 tilbydere.

Santander Consumer Bank

Santander Consumer Bank

Santander Consumer Bank er en av Norges støre tilbydere på refinansiering uten sikkerhet. Her får du god rente = penger å spare!

Lendo - Låneformidler

Lendo

Sliter du med å få gjennomslag på søknaden om forbrukslån, eller har du lyst på det billigste lånet som du overhodet kan få? Da har du kommet til riktig sted – for Lendo hjelper deg med nettopp dette.

yA Bank

yA Bank

Lån inntil 500.000,-

yA Bank er en forholdsvis ung bank i norsk målestokk, men som på rekordtid har koblet et jerngrep om det norske markedet. De har nå i mange år tilbydd forbrukslån og kredittkort til norske kunder.

Les vår vurdering
Bank norwegian

Bank Norwegian

Lån inntil 500.000,-

Gjør man suksess i en bransje, så er ikke veien over til en annen bransje like lang. Det er bankselskapet Bank Norwegian et godt eksempel på, ettersom Bjørn Kjos og hans selskap begynte i flybransjen.

Les vår vurdering
Centum Finans

Centum Finans

Låneformidler

Ønsker du å øke sjansene dine for å få innvilget lånesøknaden, eller vil du bare ha ett av markedets billigste lån? I så fall vil det være lurt å søke om lån via en låneformidler eller låneagent, noe nettopp Centum Finans er.

Les vår vurdering