Smålån

Smålån intro

Ofte har man behov for å låne en mindre sum med penger, men man har ikke tid på å vente den tiden det tar før et ordinært forbrukslån tikker inn på kontoen. Eller så har man kanskje vært slapp i tidligere nedbetaling av gjeld, og blitt bannlyst av bankene i form av kredittsjekker. Da kan et smålån som f.eks Fokuslånet være løsningen på problemet, ettersom dette er en svært tilgjengelig lånetype, der det ikke skal mye til for å få godkjent søknaden.

Finanisering24 - Smålån

Hvordan fungerer et smålån?

Først og fremst er et smålån, som navnet skulle tilsi, en type lån der du kan låne en mindre sum med penger. I sjangeren smålån kan man sjeldent låne mer enn 25 000 kroner, og ikke mindre enn 1000 kroner. De mest effektive lånene ligger på under 10 000 kroner, og slike kan man som regel bestille ved å sende en enkel tekstmelding til den respektive banken. Som du skjønner tar det da bare noen få minutter før du får svar på søknaden din, og kanskje bare et par timer før pengene har blitt overført til kontoen din.

Med såpass effektivitet, sier det seg nesten selv at slike smålån er nødt til å være noe mer kostbare enn vanlige forbrukslån. Det betyr at du kan forvente deg en rente som er skyhøy i forhold, ofte på flere hundre prosent. Dette kommer samtidig av at nedbetalingstiden for slike lån gjerne er på noen få uker, som betyr at kostnaden totalt sett ikke behøver å bli så gigantisk. Ved et lån på 5000 kroner, som du betaler ned over en måneds tid, vil det kun koste deg rundt 600-700 kroner ekstra.

Som nevnt innledningsvis, vil slike smålån ha langt enklere krav til deg som søker om lånet. Det utføres sjeldent kredittsjekker i slike tilfeller, slik at du sannsynligvis får låne selv om du har misligholdt et tidligere lån med en kreditor. De fleste smålån har også 18- eller 20-årsgrense, slik at de er tilgjengelig for mange flere enn de store forbrukslånene. Her er det bare å søke i vei – og det gjør du raskest og enklest via nettsidene til en bank som tilbyr smålån, for eksempel Folkia.

Anbefalt smålån Din annonse her?

Finanisering24

De beste smålånene

Nordiclån

Nordiclån

Nordiclån er en del av Thorn konsernet og disse har mange års erfaring innen smålån. Faktisk er de en av de eldste aktørene på lånemarkedet. Det gir deg en trygghet at dette er en seriøs aktør som tar godt vare på kundene sine.

Thorn smålån

Thorn smålån

Selv om et lån utbetales raskt og har gode søkevilkår, så er det først og fremst betingelsene som bør avgjøre for om du søker om lånet eller ei. For det er ene og alene den effektive renten som ...

Klikklån

Klikklån

Trenger du en liten slant med penger, og det helst i en fei? Da får vi bare håpe at det moderne smålånet Klikklån lever opp til navnet sitt, noe det trolig gjør ifølge de forbrukerne som har søkt om nettopp et lite lån her.

L'easy smålån

Leasy smålån

Leasy er altså en norsk tilbyder av såkalte smålån, som altså er et forbrukslån for de små summene. Denne lånetypen er perfekt for deg som trener å låne penger kjapt, men der det ikke er snakk om de helt små summene.